488 журналисти посрещнаха Рождество Христово в затвора, съобщава неправителствената организация Репортери

...
488 журналисти посрещнаха Рождество Христово в затвора, съобщава неправителствената организация Репортери
Коментари Харесай

Репортери без граници: 488 журналисти посрещнат Коледа в затвора |

488 публицисти посрещнаха Рождество Христово в пандиза, съобщава неправителствената организация „ Репортери без граници “.

„ В този празничен интервал помислете за публицистите, които са арестувани и няма да видят фамилиите си. Не по-малко от 488 публицисти, в това число Джан Джан и Раман Пратасевич, са арестувани в края на 2021 година единствено за това, че си правят работата. Нашите мисли са и с Джими Лай, един от най-възрастните публицисти, които са хвърлени в пандиза “, декларират от организацията.

Броят на публицистите, арестувани по отношение на тяхната работа, в никакъв случай не е бил толкоз висок, откогато „ Репортери без граници " стартира да разгласява годишния си отчет през 1995 година

Към средата на декември 2021 година в затвора са общо 488 публицисти и медийни служащи, което е с 20% повече от същия интервал предходната година.

Сред арестуваните има 60 дами. Междувременно броят на убитите публицисти през 2021 година – 46, е най-ниският за последните 20 години.

В Беларус арестуваните дами -17, са повече, в сравнение с мъжете - 15. Сред задържаните са и две репортерки на самостоятелния канал Белсат - Дария Чулцова и Катерина Андреева, които бяха наказани на две години затвор за неразрешено от управляващите онлайн лъчение на проява. От 53-ма арестувани публицисти и медийни чиновници в Мианмар, 9 са дами.

" Изключително огромният брой публицисти в случайно задържане е дело на три диктаторски режима “, сподели генералният секретар на  " Репортери без граници " Кристоф Делоар.

От 1995 година неправителствената организация сформира годишни обзори на принуждение и злоупотреби против публицисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР